Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Kerala Current Affairs 2014 Latest News Updates PSC Questions PDF

Kerala Current Affairs 2014:

Kerala one of the most enchanting destinations of India, it has a very healthy and developed environment but it does not mean that there is nothing new to know about the state as all the news and updates regarding Kerala can be asked in a quiz format for any competitive paper.

The state having a great economical backbone with ideal sex ratio and educational rate have a lot going on that helps in clearing the queries asked for the exams like PSC. Kerala current affairs 2014 are available with all the possible descriptions about the state’s past and present.

The content regarding all the important updates that reached to the noticeable mark will be mentioned here in a possible way of question format that could be available in any reputed examination.

For the readers satisfaction the PDF format file had been made to give all the related questions and answers which could be used any time whether the user is online or offline.

Sample Question for General knowledge about Kerala in 2014:

1) Who is known as “Father of Tenancy Legislation in Malabar”?

(a) Willium Logan
(b) Lord Curzon
(c) Lord Rippon
(d) Tippu Sultan

Ans. (a)

2) In which year the Presidential rule in Kerala was enforced for the first time?

(a) 1960
(b) 1959
(c) 1962
(d) 1964

Ans. (b)

3) Where is located Malayam Research Centre?

(a) Tirur
(b) Thrissur
(c) Kochi
(d) Thiruvananthapuram

Ans. (a)

4) How many times Mahatma Ghandi visited Kerala?

(a) Two
(b) Six
(c) Five
(d) Three

Ans. (c)

5) Which of the following is the centre of salt satyagraha in Kerala during Civil Disobedience movement?

(a) Kannur
(b) Cherai
(c) Payyanur
(d) Waynad

Ans. (c)

6) Where Kerala Forest Research Institute is located?

(a) Peechi
(b) Thalassery
(c) Kottayam
(d) Sivagiri

Ans. (a)

7) Where did the first All Kerala Congress meet held?

(a) Kasaragod
(b) Thrissur
(c) Ottapalm
(d) Calicut

Ans. (c)

8) Which district of Kerala has been declared as the first district in India having ‘meaningful 
financial inclusion’?

(a) Kannur
(b) Ernakulam
(c) Kollam
(d) Palakkad

Ans. (b)

9) Nodal agency for Global Ayurveda Village project by Kerala government is __:?

(a) AYUSH Department
(b) Kinfra
(c) KII Ltd
(d) KTDA Ltd

Ans. (b)

10) Who among the following played a dominant role in the famous Vaikom Satyagraha of 1924–25?

(a) T. K. Madhavan
(b) Muloor S.Padmanabha Panicker
(c) Balarama Varma
(d) K. Kelappan

Ans. (d)


National Current Affairs:


Sports Current Affairs:


Political Current Affairs:





Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email