Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

UGC NET Question Papers 2014 with Answers CSIR NET Sample Papers 2014

UGC NET Question Papers 2014

University Grants commission has announced the UGC NET Question Papers. CSIR NET Sample Papers is the best way of learning for the entrance examinations. Here on this web portal you can easily get the Sample papers with answers.

University Grants Commission conducted NET exam twice in a year, which has rights to declare exam paper and solved exam questions.

A huge number of contenders appear in this exam. Those applicants who are preparing for the NET exam they can get the sample paper for the preparation on this web page.

University Grants Commission National Entrance Test (UGC NET), conducted by the Council of Scientific & Industrial Research (CSIR). The online registration of the CSIR- UGC test will be started from 10th February 2014 to 4th March 2014.

The UGC NET test is conducted for the admission in PhD Research and Jobs in university. Those aspirants who are wanted to get prepare for the exam they must download the CSIR NET Sample Papers with Answers.

You may get the more relevant details like CSIR NET Sample Papers with answers or Sample Model Question Paper in the below section which is being provided by our web portal that is privatejobshub.blogspot.in.

UGC NET exam pattern

Subject
Marks
Life Sciences


200
Earth atmospheric, ocean and planetary science
Mathematical sciences
Chemical sciences
Physical sciences
Engineering sciences

CSIR NET Sample Papers 2014:

We are going to provide UGC NET Questions with answers and the official link through which you can download the UGC NET sample paper according the Paper such as Paper I, Paper II and Paper III.

Ques:1) The subject of Research Methodology is the outcome of the mode of formation of subject, known as?

(A) Loose Assemblage
(B) Fission
(C) Distillation
(D) Cluster

Answer: (C)

Ques:2) BSO in classification stands for?

(A) Basic Subject of Organisation
(B) Broad Subject Ordering
(C) Bibliography of Subject Ordering
(D) Bibliographic Subject Organisation

Answer: (B)

Ques:3) Among the following which has not been considered as a library of national importance?

(A) Saraswati Mahal Library
(B) Delhi Public Library
(C) Kudha Baksh Oriental Library
(D) The Rampur Raza Library

Answer: (D)

Ques:4) A Pre-print is a/an?

(C) Article to be presented in a conference
(C) Conference paper to be included in the proceedings
(C) Neither (a) nor (b)
(C) Both (a) and (b)

Answer: (D)

Ques:5) Xerographic process is categorized under?

(A) Photographic process
(B) Reflex method
(C) Silver halide process
(D) Electrostatic process

Answer: (B)

Ques:6) Of the following libraries in India, which one is the oldest library?

(A) Asiatic Society Library, Bombay
(B) Connemara Public Library, Madras
(C) Delhi Public Library, Delhi
(D) National Library of India, Calcutta.

Answer: (D)

Ques:7) Generally a reference service of a library in the conventional form is processed through the stages which are?

(A) Preparation, service, assimilation
(B) Indexing, orientation, delivery of the query's reply
(C) Orientation, user's study, photocopy supplied
(D) Preparation, orientation, delivery of the query's reply.

Answer: (A)

Ques:8) The concept of Artificial Intelligence (AI) belongs to ____________________

(A) Second Generation Computers
(B) Third Generation Computers
(C) Fourth Generation Computers
(D) Fifth Generation Computers

Answer: (D)

Ques:9) ISO-9960 is related with?

(A) Standard for encoding data on CD-ROM
(B) Standard for Computer Hardware
(C) Standard for Information Processing
(D) Standard for Networking

Answer: (A)

Ques:10) In Which five year plan the INFLIBNET was established?

(A) Fourth five year plan
(B) Fifth five year plan
(C) Sixth five year plan
(D) Seventh five year plan

Answer: (D)

Applicants can get details about UGC NET directly in your mailbox by subscribing our free email section. You can follow us on Facebook and Google Plus. You will receive latest information about CSIR NET on your wall.

Related Links:

UGC NET Objective Type Exam Pattern
UGC NET Application Form
UGC NET Qualifying Criteria
UGC NET Offline Form Submission Process
UGC NET Preparation Tips
UGC NET Syllabus
UGC NET Admit Card
UGC NET Exam Schedule
UGC NET Answer key
UGC NET E-certificate

Note: Applicants must open this link and get the UGC NET Question Paper



Jobs for Freshers/Experienced, Apply Now

Bank Jobs| Salary up to 2.5 to 3 Lacs – Apply Now


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email