Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

KPSC Previous Question Papers Sample Model Papers with Solutions

KPSC Previous Question Papers:

KPSC (Karnataka Public Service Commission) conducted written examination and thereafter personal interview to select the candidates on concerned posts. 

So candidates who are seeking jobs in KPSC, they are required to understand the exam pattern and syllabus for better preparation. So here on this page we are describing the KPSC Previous Question Papers Sample Model Papers with Solutions.

Details regarding KPSC Previous Question Papers, sample model papers are well tailored below by the team of privatejobshub.blogspot.in.

Below are the questions that had come in exams (previous year)

1) The smallest state in the world

(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba

Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:

(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran

Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?

(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar

Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution

(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th

Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?

(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta

Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:

(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya

Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:

(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000

Ans. C

8) What is B.O.D?

(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above

Ans. A

9) Meenamatha disease is related with

(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron

Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.

(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%

Ans. B

More Useful Links:

KPSC Exam Registration
KPSC KAS Syllabus
KPSC Admit Card
KPSC Answer Key
KPSC KAS Answers Key
KPSC Syllabus

Note: For more previous papers, Applicants can check Official Link




Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email