Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

Maths Questions and Answers 2015 | Maths Quantitative Aptitude Questions

Maths Questions and Answers 2015

Dear candidates if you are preparing for any competitive exam then you must practice with Maths Quantitative Aptitude Questions because every examination has the compulsory section of Quantitative Aptitude. So candidates you can get a command on this section by solving the maths problems regularly. Here we the team of privatejobshub providing you the Maths Questions and Answers 2015 which will surely proves beneficial for you.


Maths Quantitative Aptitude Questions

Ques:1 A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres
B. 180 metres
C. 324 metres
D. 150 metres

Ans: (D)

Ques:2 Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:

A. 15  
B. 16
C. 18  
D. 25

Ans: (B)

Ques:3 When a plot is sold for Rs. 18,700, the owner loses 15%. At what price must that plot be sold in order to gain 15%?

A. Rs. 21,000
B. Rs. 22,500
C. Rs. 25,300
D. Rs. 25,800

Ans: (C)

Ques:4 The age of father 10 years ago was thrice the age of his son. Ten years hence, father's age will be twice that of his son. The ratio of their present ages is:

A. 5 : 2
B. 7 : 3
C. 9 : 2
D. 13 : 4
Ans: (B)

Ques:5 The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is:

A. 17 kg       
B. 20 kg
C. 26 kg       
D. 31 kg

Ans: (D)

Ques:6 In covering a distance of 30 km, Abhay takes 2 hours more than Sameer. If Abhay doubles his speed, then he would take 1 hour less than Sameer. Abhay's speed is:

A. 5 kmph    
B. 6 kmph
C. 6.25 kmph
D. 7.5 kmph

Ans: (A)

Ques:7 A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:

A. 5%
B. 8%
C. 12%        
D. 15%

Ans: (C)

Ques:8 A began a business with Rs. 85,000. He was joined afterwards by B with Rs. 42,500. For how much period does B join, if the profits at the end of the year are divided in the ratio of 3 : 1?

A. 4 months  
B. 5 months
C. 6 months  
D. 8 months

Ans: (D)

Ques:9 January 1, 2007 was Monday. What day of the week lies on Jan. 1, 2008?

A. Monday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Sunday

Ans: (B)

Ques:10 A rectangular field is to be fenced on three sides leaving a side of 20 feet uncovered. If the area of the field is 680 sq. feet, how many feet of fencing will be required?

A. 34  
B. 40
C. 68  
D. 88

Ans: (D)

Ques:11 The angle of elevation of the sun, when the length of the shadow of a tree 3 times the height of the tree, is:

A. 30º
B. 45º
C. 60º
D. 90º

Ans: (A)

Ques:12 Simple interest on a certain sum of money for 3 years at 8% per annum is half the compound interest on Rs. 4000 for 2 years at 10% per annum. The sum placed on simple interest is:

A. Rs. 1550
B. Rs. 1650
C. Rs. 1750
D. Rs. 2000

Ans: (C)

Ques:13 Two tailors X and Y are paid a total of Rs. 550 per week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week?

A. Rs. 200
B. Rs. 250
C. Rs. 300
D. None of these

Ans: (B)

Ques:14 How many times are the hands of a clock at right angle in a day?

A. 22
B. 24
C. 44
D. 48

Ans: (C)

Ques:15 A cistern 6m long and 4 m wide contains water up to a depth of 1 m 25 cm. The total area of the wet surface is:

A. 49 m2
B. 50 m2
C. 53.5 m2
D. 55 m2

Ans: (A)

Ques:16 The least number, which when divided by 12, 15, 20 and 54 leaves in each case a remainder of 8 is:

A. 504
B. 536
C. 544
D. 548

Ans: (D)

Ques:17 476 ** 0 is divisible by both 3 and 11. The non-zero digits in the hundred's and ten's places are respectively:

A. 7 and 4
B. 7 and 5
C. 8 and 5
D. None of these

Ans: (C)

Ques:18 A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

A. 22
B. 23
C. 24  
D. 26

Ans: (D)

Ques:19 How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 95.75 and .02554 ?

A. 5
B. 6
C. 7
D. None of these

Ans: (B)

Ques:20 In a bag, there are coins of 25 p, 10 p and 5 p in the ratio of 1 : 2 : 3. If there is Rs. 30 in all, how many 5 p coins are there?

A. 50
B. 100
C. 150
D. 200

Ans: (C)


Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

7 comments:

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email