Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

IBPS Question Papers 2014 Download IBPS Question Paper Clerk | PO

IBPS Question Papers 2014

IBPS covers different topics such as aptitude, reasoning, computer, English & current affairs in IBPS Question Papers 2014 according to IBPS syllabus (Clerk/ PO post). On this page, we are providing IBPS Sample Question Paper PDF for preparation of applicants.
  • IBPS concerns for making question papers depends on logical questions, some typical aptitude questions, day to day issues of Indian community, English vocabulary, antonyms, sentences, comprehensions and famous technologies in computer.
  • In which, quantitative aptitude & reasoning are time taken subjects, but candidates get extra marks with these.
  • Mostly applicants are stressing about time management of exam. Candidates who know the shortcut techniques and updating with current news, they handle their time properly in the IBPS exam.
  • It is much needed that candidates should make a strategy for saving time & solve all questions with accuracy.
  • It is the main success key of IBPS exam.
So before 6 months preparation should be start, it is correct time for it, if you want to get success in the exam. These previous year question sample papers give a way to understand the exam pattern & level of questions.

10 most commonly asked questions in IBPS

Here, we give some examples of questions of IBPS Exam sample papers PDF below:

1) Factor which decides the climate of a place:

(A) Latitudes
(B) Distance from the sea
(C) Rotation of the earth
(D) Longitude

Ans. A

2) Ozone layer above the earth is between

(A) 10 and 15 km.
(B) 50 and 80 km
(C) 80 and 110km
(D) 15 and 50km.

Ans. D

3) Photon is the smallest molecule of

(A) Sound
(B) Atom
(C) Water
(D) Light

Ans. D

4) A gas used for artificial ripening of a given fruit:

(A) Ethane
(B) Ethylene
(C) Carbondioxide
(D) Acetylene

Ans. B

5) In our constitution Education is included in the

(A) State list
(B) Local list
(C) Central list
(D) Concurrent list

Ans. A

6) The tax the Gramapanchayats are not allowed to collect

(A) Profesion tax
(B) Entertainment tax
(C) Income tax
(D) Building tax

Ans. C

7) The smallest form of animal life:

(A)Bacteria
(B)Sperm
(C)Amoeba
(D)Cell

Ans. A

8) The creature which has the shortest life - span:

(A)House -fly
(B)Mayfly
(C)Cockroach
(D)Mosquito

Ans. B

9) The highest Science award in India

(A) Bhabha award
(B) C.V. Raman award
(C) S.S. Bhatnagar award
(D) Chanakya award

Ans. C

10) 40% of 2500 is:

(A) 1000
(B) 1250
(C) 800
(D) 1200

Ans. A

Check Important IBPS Updates



Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email